Træning

Ro(til)tag i træningsudvalget

Her lidt om hvad der kommer til at røre sig under træningsudvalgets vinge i rosæsonen 2013. Aktiviteterne er for alle, så det er bare at tage sine rokammerater i hånden og hoppe med på vognen.

Vi fortsætter hvor vi slap sidste år og tilbyder seniorerne at deltage i ”Struktureret Træning! Det betyder, at der hver torsdag kl. 18.15, fra og med torsdag d. (endnu ikke fastlagt), vil være mulighed for at komme ud at ro inrigger efter et træningsprogram og få fejlrettet sin roteknik. Måden, hvorpå man kommer med, er meget simpel. Man logger ind på Ægirs hjemmeside og melder sig til via aktivitetskalenderen om man vil deltage i den strukturerede træning den pågældende torsdag. Den ansvarlige instruktør vil derefter sørge for at samle instruktører/styrmænd nok til at fylde de nødvendige både. Vi i træningsudvalget glæder os rigtig meget til at møde jer til træning på vandet. Så kom og støt op om det gode initiativ. Så har du mulighed for at være med fra dag ét, når den første strukturerede træning går på vandet. Men pas på… du risikerer at blive en stærkere og bedre roer;)

Som så mange sæsoner før, bliver der også i år scullerinstruktion. Startdatoen afhænger af vandtemperaturen, som skal have rundet de 11 grader celcius for os almindelige dødelige, så derfor tilgår den;) Til scullerinstruktion er der mulighed for at lære at ro single sculler og blive frigivet i en sådan. Det sidste kræver dog en A-styrmandsret, men det skal ikke afholde nogen:). Derudover er der muligt at få instruktion hver lørdag kl. 9.00. Dette tilbud er for alle - også nybegyndere.
Derudover vil der, ligesom i fjor, blive afholdt outrigger workshops. En outrigger workshop er en formiddag/eftermiddag for folk med lyst til at ro outrigger. Her er der, ud over single sculler, også mulighed for at prøve kræfter med f.eks. dobbelt sculler eller måske otteren.
Hvis man er interesseret i at deltage i enten scullerinstruktion, outrigger workshops eller begge dele forgår tilmeldingen via Facebook. Du skal bare melde dig ind i gruggen  der hedder ”outrigger – ægir”. I forbindelse med scullerinstruktion vil en begivenhed blive slået op efter behov og lyst fra instruktørerne da scullerinstruktion, afhænger meget af vejret. Derfor kan begivenheden godt blive slået op med relativt kort varsel. Hold derfor øje med gruppen jævnligt Gruppen ”outrigger – ægir” kan jo også være et forum til at finde en romakker til en tur i outrigger;)

Til efteråret afholder DFfR klubtræneruddannelseskurser modul C og D. På roning.dk står de to moduler beskrevet:
- Modul C - Fysisk træning.
- Modul D - Rotræning og træningsplanlægning, som giver klubtræneren viden til at tilrettelægge målrettet træning for klubbens kaproere og for motionsroere, der gerne vil have sved på panden når de er på vandet.
Hvis du allerede har klubtræneruddannelsens modul A og B og er interesseret i at varetage en del af den strukturerede træning både i ergometerrummet om vinteren og på vandet om sommeren, hører vi meget gerne fra dig på

Denne e-mailadresse bliver beskyttet mod spambots, du skal have Javascript aktiveret for at se den Jo flere C og D klubtrænere i Ægir, jo bedre mulighed for struktureret træning til os alle.

Ved rosæsonens afslutning er der tradition for et klubmesterskab og i år er ingen undtagelse. Klubmesterskabet er for alle. Unge som gamle – nybegyndere som øvede. Der trækkes lod om bådsammensætningen mellem de tilmeldte på dagen, hvorefter der ros en distance på tid. Tiden omregnes efter DFfR’s handikapregler, således at konkurrencen er lige for alle. Arrangementet løber af stablen onsdag d. (endnu ikke fastlagt)

Vi ser frem til rosæsonen 2013 og til at se rigtig mange friske Ægir-roere til sommerens træningsudvalgsaktiviteter. The more the marrier:)

Mange hilsner fra Træningsudvalget