Succes for Ægir ved Sorø Regatta

I weekenden den 3-5 juli 2015 deltog Roklubben Ægir i Nordens største roregatta i Sorø. Og for at slå det fast - så mindes man ikke i klubben, hvornår man sidst har hjemtaget så mange medaljer fra Sorø.

En weekend fyldt med mange flotte præstationer. Der deltog i alt 12 roer fra Ægir - en blanding af både ungdomsroer samt seniorer. Og for nogle af unges vedkommende var dette deres første regatta. I 4x drenge deltog Benjamin Johnsen, Jacob Brahe Møller, Frederik Futtrup, Anders Visby samt styrmand Signe Flarup Johansen. De kæmpede bravt både lørdag og søndag, så bestemt en godkendt præstation for denne nye drenge 4x.

Anders Visby og Signe Flarup Johansen deltog endvidere også singlesculler. Anders blev nr. 4 i B-finalen lørdag og nr. 6 om søndagen. Signe Flarup Johansen er en af de yngste fra Ægir. Både lørdag og søndag fik hun guld i hendes aldersgruppe samt en flot 4. plads om søndagen i løb for piger 1 år ældre end hende.

Roklubben Ægir og Ribe Roklub har et fordelagtigt samarbejde, næsten med medaljegaranti. Ægirs Mie Mellerup og Ribes Line Viuf fik sølv i pige 2x junior B om lørdagen og bronze om søndagen. Mie deltog endvidere også i singlesculler og fik bronze både lørdag og søndag i junior B.

Endnu et makkerpar fra Ægir/Ribe er Anne Nissen og Kirstine Viuf. De fik om lørdagen en flot guldmedalje i W2x letvægt. Derudover fik Anne Nissen også en guldmedalje i W1x letvægt. Om søndagen fik Anne Nissen sin fastemakker Ann Sofie Søndergaard fra Ægir i båden og det blev til en 6. plads i W2x tung. Og netop de to piger fik samme dag også en flot bronzemedalje i W4x sammen med klubkammeraterne Jeanne Holm og Lærke E. Jensen.

Ægir er også stærk på herresiden. Vinterens mange træningstimer viser nu sin berettigelse. I M1x letvægt deltog danskcanadier Cody Anderson. Cody vandt en overbevisende og meget flot guldmedalje om lørdagen samt en sølvmedalje om søndagen i samme række. Meget spændende at følge denne 18 årige unge roer fra Ægir. Efter kun knapt et år i Danmark og nu allerede med medaljer. Den yngre Adrian Flarup Johansen på 15 år fik bestemt også et flot regatta. Tidligere i år har han vist stort overskud i løb med jævnaldrende roere. Derfor var det bestemt, at netop til Sorø Regatta skulle han både lørdag og søndag stille op i rækken for 17-18 årige drenge. Og dette var ikke en fejldisponering - Adrian Flarup Johansen vandt en sølvmedalje lørdag og kravlede søndag et trin op og fik en flot guldmedalje. Og netop om søndagen måtte han hurtigt forlade sejrsskamlen, da han skulle nå at deltage i løb for sin egen aldersgruppe, som indbragte ham endnu en guldmedalje.

Olav Knudsen

Kaproningsudvalgsformand Roklubben Ægir